13:17 | Author: Joan Carles - Oliva

L'HOME DE L'ESCOCELL (El hombre del alcorque)

Veig un home, trist, gris, consumit, sota un arbre, pàl·lid i malaltís. Passa les hores i dies assegut a la vora de l'escocell, amb els seus dos fidels gossos que reflectixen en el seu rostre l'ànim del seu amo. Són infinites les vegades que passe pel seu costat, per la placeta tranquil·la de miniatura que hi ha prop de ma casa. Sempre m'escorta amb la mirada, jo també sempre el mire, qui serà eixe home?. Hui no he pogut suportar tant de dubte, m'he detingut al seu costat. Qui eres bon home? Per què em mires? Per què malgastes la vida ací?. - Era algú que transitava per la vida, ara és la vida la que transita davant de mi, no importe a ningú i ningú repara en mi, t'observe per enveja i al mateix temps per admiració, per tindre un lloc, un motiu pel qual estar dret, i no malgaste la meua vida, li la cedesc a aquest arbre i a les seues arrels regades amb les meues penes, perquè romanga eternament fort i dreçat doncs jo ja m'he rendit.

Veo un hombre, triste, gris, consumido, bajo un árbol, pálido y enfermizo. Pasa las horas y días sentado al borde del alcorque, con sus dos fieles perros que reflejan en su rostro el ánimo de su dueño. Son infinitas las veces que paso por su lado, por la plazoleta tranquila de miniatura que hay cerca de mi casa. Siempre me escolta con la mirada, yo también siempre le miro, ¿quién será ese hombre?. Hoy no he podido soportar tanta duda, me he detenido a su lado, ¿Quién eres buen hombre?, ¿Por qué me miras?, ¿Por qué malgastas la vida aquí?. - Era alguien que transitaba por la vida, ahora es la vida la que transita delante de mí, no importo y nadie repara en mí, te observo por envidia al mismo tiempo que admiración por tener un lugar, un motivo por el cual estar de pie, y no derrocho mi vida, se la cedo a este árbol y a sus raíces regadas con mis penas, para que permanezca eternamente fuerte y erguido pues yo ya me rendí.

Joan Carles.

|
This entry was posted on 13:17 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentaris: